همساده ها

همساده ها

وبلاگ گروهی
همساده ها

همساده ها

وبلاگ گروهی

بررسی اثر رفع تحریم ها بر اقتصاد ایران و جهان

روز چهارشنبه  گذشته ... ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۴... بالاخره مذاکرات بین ایران و کشورهای موسوم به ۵+۱ پایان یافت و توافق نامه ای توسط طرفین امضا شد . بر طبق یکی از مفاد این موافقت نامه قرار است تحریم های بین المللی بر علیه ایران برچیده شود . به نظرم اولین  سوالی که مطرح می شود این است : لغو تحریم ها بر اقتصاد ایران  و جهان چه اثری خواهد گذاشت ؟

نظرات و گمانه زنی ها در این مورد از خیلی قبل تر شروع شده و با اعلام خبر قطعی امضای توافق... به اوج رسیده است. در این نوشتار سعی شده با نگاهی اجمالی به این نظرات یک جمع بندی کلی از نگرش مسولان و کارشناسان اقتصادی در این مورد به دست آید.

برای آن که  بفهمیم رفع تحریم ها چه اثری بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت ... اول باید بدانیم  این تحریم ها چه بوده و اعمال آنها چه تاثیری بر چرخه اقتصادی کشور داشته است .

تحریم‌ها را بدون توجه به کشورها و سازمان‌های اعمال‌کننده، می‌توان به ۶ گروه مختلف تقسیم کرد:

۱- تحریم‌های بانکی،

۲- تحریم‌های کالاهای با مصرف دوگانه نظامی و غیرنظامی،

۳- تحریم صنایع خاص مانند نفت و پتروشیمی،

۴- تحریم‌های کالاهای نظامی و تسلیحاتی،

۵- تحریم موسسات و شرکت‌های خاص

۶- تحریم‌های افراد خاص

برخی نظرات موجود حاکی از این است که این تحریم ها اثر چندانی بر اوضاع اقتصاد داخلی ایران نداشته و حتی در برخی موارد ، موجب تحرک و اتکای بیشتر به منابع داخلی شده و زمینه پیشرفت آن بخش را فراهم کرده است و بخصوص با کاهش اجباری واردات برخی کالاها ، موجب حمایت از تولید کننده ی داخلی شده است .

اما  نظر برخی دیگر از فعالان اقتصادی برخلاف این تصور است و بیان می کند که  حداقل پاره ای از این تحریم ها اثرات زیانباری بر اقتصاد ایران داشته و حتی با توجه به وابستگی تولید داخل به مواد اولیه و صنایع خارجی ، تولید کننده ی داخلی را هم  به مرز نابودی  کشانده است .

شاید بتوان گفت اثرگذارترین تحریم، تحریم‌های بانکی می باشد که با توجه به نقش بی‌جایگزین بانک‌ها در مراودات پولی و مالی بین‌المللی، در ارتباط اقتصاد ایران با جهان اختلال زیادی ایجاد و هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل کرده است. از جمله اثرات این تحریم، کوتاهی دست ایران از درآمدهای ارزی کشور، عدم دسترسی به منابع مالی بین‌المللی، عدم امکان اجرای معاملات عادی بین‌المللی از طریق اعتبارات اسنادی و پرداخت‌های نقدی به فروشندگان خارجی از کانال‌های پرریسک و غیرمتعارف و فسادهای بزرگ مترتب بر آن در داخل را می توان نام برد. علاوه بر آن عدم امکان استفاده از کارت‌های اعتباری بین‌المللی، از موانع جذب گردشگر به ایران است. در زمینه صادرات نیز، وصول ارز کالاهای صادراتی را با اشکالات بسیار مواجه کرد که موجب شد سود صادرات، به جای تولیدکنندگان و صادرکنندگان، نصیب واسطه‌های صادراتی شود.

تحریم کالاهای با مصرف دوگانه به خودی خود چندان مشکل‌زا نبود، لیکن بوروکراسی تشخیص و اخذ مجوز در کشورهای اصلی صادرکننده به ایران که احتمالا به عمد طولانی بود، مدت تحویل آن اقلام را به چند برابر زمان واقعی افزایش داد و موجب اتلاف وقت بسیاری شد که به همراه پرداخت نقدی قیمت کالا، ضرر زیادی به بسیاری از کارخانه‌های کشور وارد ساخت و موجب تاخیرات زیادی شد.
در میان صنایع تحریمی، اثر گذارترین آن، تحریم صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بود که این صنایع را متضرر ساخت و پیشرفت‌های آنها را بسیار کند کرد. به عبارت دیگر سه گروه اول  تحریم‌های فوق آسیب زیادی به روابط بین‌المللی مالی و اقتصادی و رشد بخش‌های مختلف اقتصادی کشور وارد ساخت که اثرات آنها تا سال‌ها ادامه خواهد داشت. از جمله این خسارات، وادار ساختن صنایع ما به استفاده از ماشین‌آلات و قطعات کم‌ کیفیت و به نسبت گران برخی کشورها، عقب ماندن سطح تکنولوژی کشور از جهان در برخی صنایع است که جبران آن زمان، تلاش و هزینه‌های زیادی می‌طلبد. محدود شدن کالاها و بازارهای صادراتی ایران نیز از جمله این مشکلات است که جبران آن نیازمند تلاش بسیار است.

بنابراین در صورت لغو تحریم‌های بانکی، انتظار می رود که ارتباطات پولی و مالی به صورت عادی دربیاید  یعنی اینکه:

۱- پول نفت صادراتی کشور، بدون تاخیر دریافت خواهد شد.

۲- خریدهای خارجی با گشایش اعتبار اسنادی صورت خواهد گرفت که هزینه‌ها و ریسک آن به مراتب کمتر از روش‌های انتقال پول به روش فعلی است و هزینه واحدهای تولیدی و نیاز به نقدینگی آنها را کاهش خواهد داد.

۳- صادرات کشور نیز توسط اعتبارات اسنادی صورت می‌گیرد و ارز صادراتی مستقیما نصیب صادرکننده می‌شود.

۴- امکان استفاده از منابع مالی بین‌المللی برای کشور فراهم خواهد شد.

۵- راه برای سرمایه‌گذاری خارجی باز خواهد شد.

۶- امکان استفاده از کارت‌های اعتباری خارجی در کشور میسر خواهد شد که کمک بزرگی به توسعه گردشگری خواهد بود.

۷- رابطه عادی مالی و اقتصادی با کشورها و نهادهای بین‌المللی برقرار خواهد شد.

 عده ای معتقدند  توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها موجب بازگشت اقتصاد به شرایط عادی دهه‌های هفتاد و هشتاد می‌شود. شرایطی که قطعا در مقایسه با سال‌های ٩٠ تا ٩٣ که تحریم‌ها جدی شد بسیار بهتر بود اما با وجود این، عملکرد اقتصاد بر مبنای شاخص‌های بیکاری و تورم چندان قابل تعریف نبود. بنابراین در صورت عدم رفع مشکل ساختاری نباید انتظار داشته باشیم که با چنین توافقی معجزه‌ای صورت بگیرد، در بهترین حالت به وضع دهه‌های مذکور از نظر عملکرد شاخص‌های کلان باز خواهیم گشت.

 مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بورس پرس  گفته است:

 براساس برآوردی که اتاق بازرگانی انجام داده است لغو تحریم‌ها سالانه 25 تا 30 درصد از هزینه‌های تجاری کشور می‌کاهد به‌طوری که با در نظر گرفتن مبادلات 100 میلیارد دلاری، سالانه 25 میلیارد دلار از هزینه‌های تجاری ایران کاسته می‌شود.

اما بازگشت ارزهای بلوکه شده به کشور با اینکه عمدتا مربوط به بانک مرکزی و صندوق ذخیره ارزی است که پول آنها از گذشته و از طریق چاپ پول بدون پشتوانه هزینه شده است، اما احتمالا می تواند  صدمه به تولید و اقتصاد ملی وارد کند . همچنین با بهبود فضای مبادلات تجاری این نگرانی وجود دارد که دوباره مانند سال‌های گذشته، زمینه ورود بیش از اندازه کالاهای چینی به ایران هموار شود و به‌عنوان رقیبی قدرتمند قد علم کنند.
در مورد تغییر قیمت ارز ، طلا و نفت که از جمله تاثیرگذارترین پارامترها بر روی  چرخه اقتصاد کشور و بخصوص تورم می باشد هم ،گمانه زنی های کاملا متضادی وجود دارد .

برخی کارشناسان معتقدند که  رفع تحریم ها ، به علت جذب سرمایه های خارجی و ورود  پول های بلوکه شده به کشور ، کاهش قیمت ارز و طلا و افزایش قیمت نفت را به دنبال خواهد داشت و برخی کاملا برعکس ، بیان می کنند که قیمت ارز و طلا نه تنها کاهش نخواهد یافت ، بلکه به علت تقاضای بالای این کالاها در کشور ، این دو افزایش قیمت هم خواهند داشت . قیمت نفت نیز در اثر افزایش تولید نفت ایران و کاهش تقاضای فصلی نفت در جهان ، به سرعت کاهش خواهد یافت .

 درخارج از ایران نیز بسیاری از موسسات و کارشناسان و مسولان اقتصاد بین الملل به بررسی تاثیرات رفع تحریم ها در ایران پرداخته اند . از جمله  اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌« و موسسه « اقتصاد جهانی روبینی» در گزارشی مشترک به بررسی تأثیر رفع تحریم‌ها بر اقتصاد ایران پرداختند.

این گزارش بیان می کند : رفع تحریم‌ها می‌تواند در داخل ایران و در سطح بین‌المللی احساساتی مثبت خلق کند. به نظر می‌رسد این احساسات تأثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی ملایم ایران داشته باشد(شاخص احساسات)

این شاخص کمّی، جهت و میزان تغییرات احساسات بین‌المللی را ارزیابی می‌کند. شاخص احساسات با نگاهی به آینده نشان می‌دهد که ایران در صورت رفع تحریم‌ها به صورت پیوسته شاهد رشد ملایم شرایط اقتصادی ، به موازات اخبار مثبت خواهد بود.  داده‌ها نشان‌دهنده پیوند میان ، تغییرات احساسات با ارزش ریال ایران (بازار سیاه) و همان شاخص (شاخص احساسات) با رشد تولید ناخالص ملی ایران ( GDP ) (در کل و در رابطه با تولیدات غیرنفتی) است. رابطه بین نرخ ارز (شکل ۱) نیز ظاهراً با میزان احساسات همسو است، در حالی که به نظر می‌رسد نقاط عطف احساسات در واقع منجر به خلق نقاط عطفی در رشد تولید ناخالص ملی (شکل ۲) می‌شود.

شکل ۱-شاخص احساسات رابطه‌ای قوی با شاخص ریال/دلار دارد    

شکل ۲- نقاط منحنی رشد اقتصادی شاخص احساسات را کاهش می‌دهند        

 
      

همچنین سایت خبری تحلیلی گلوبالیست بیان می کند که ، تا قبل از ریاست جمهوری حسن روحانی اقتصاد ایران از ضعف مدیریت در بخش اقتصاد دچار آسیب‌های بسیاری شد. توافق هسته‌ای تغییرات سیاسی زیادی ایجاد می‌کند که در پی آن انگیزه کسب وکار و سرمایه‌گذاری بهتر خواهد شد. چنانچه سرمایه‌گذاری و تولید کالاهای مصرفی و همچنین اشتغال به دلیل سرمایه‌گذاری‌های خارجی در ایران افزایش یابد ، آنگاه روابط تیره با غرب برای دولت ایران کمتر خواهد شد و اینها همان چیزی است که برای ایران مناسب خواهد بود. تحلیلگران اقتصادی و سیاسی جهان رشد اقتصادی ایران پس از لغو تحریم‌ها را در سال 2017 تا مقدار 6 درصد پیش‌بینی کرده‌اند.

همچنین  تحلیل‌ها نشان می‌دهد در صورت حصول توافق نهایی، دومینویی از پیامدها روی خواهد داد که بسیاری از اقتصادهای جهان را متاثر خواهد کرد. تاثیرات ژئوپولیتیک در منطقه خاورمیانه از غرب تا ونزوئلا و از شرق تا ژاپن و کره پیش خواهند رفت، به‌طوری‌که از یکسو شرکت‌های سرمایه‌گذار نفتی و از سوی دیگر سرمایه‌گذاران سایر صنایع بر سر ایران با یکدیگر رقابت می‌کنند و این موجب افزایش عرضه نفت و کاهش قیمت آن خواهد شد که این کاهش قیمت رشد اقتصادی کشورهای صادر‌کننده را کاهش و رشد کشورهای وارد‌کننده را افزایش خواهد داد. احتمالا دولت روسیه با کاهش شدید درآمدهای مالیاتی دریافتی از صنایع نفت و گاز مواجه می‌شود و کسری بودجه ونزوئلا به دلیل احتمال کاهش قیمت نفت تا ۴۰ دلار، شدیدتر از قبل می‌شود و چه بسا تورم ۶۰درصدی این کشور افزایش یابد.


در نهایت نقطه مشترک نظرات موافق و مخالف تاثیرات مثبت رفع تحریم ها بر اقتصاد کشور این است که ، رفع تحریم ها گرچه ممکن است درصدی از معظلات اقتصادی را برطرف کند اما ، قرار نیست برای اقتصاد ایران معجزه گر باشد . در هر صورت و حتی با رفع تحریم‌ها ، در اقتصاد نیازمند یک تغییر ساختاری و تحول زیربنایی هستیم و تا زمانی که این تحول زیربنایی رخ ندهد، نمی‌توان امیدوار بود که اقتصاد کشور در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد. اقتصاد ما با مشکلات ساختاری مواجه است . مشکلاتی که در فضای کسب‌وکار، مالیات، بازار پول و سرمایه و... وجود دارد و مسیر توسعه اقتصادی را سنگلاخ کرده است . اگر این مشکلات رفع نشود، رفع تحریم‌ها نیز نمی‌تواند اهداف مورد نظر اقتصادی  را تأمین کند.  چیزی که ما به آن نیاز داریم، توافق خوب داخلی است. در مذاکرات هسته‌ای هر دو طرف به دنبال توافق خوب هستند.  یک توافق خوب داخلی پیش‌نیاز یک توافق خوب خارجی است. فرض کنیم که به یک توافق خوب خارجی برسیم، اگر نتوانیم در داخل با یکدیگر کار کنیم، پیشرفتی حاصل نمی‌شود.

محمود سریع القلم استاد دانشگاه می گوید : اگر می‌خواهیم به ثروت برسیم، با رانت و ارتباطات این کار را انجام ندهیم بلکه زحمت بکشیم. فکر کنیم. رقابت کنیم و ثروتمند شویم. تا می‌توانیم با هموطنان خود همکاری کنیم. مبنای توسعه، سیستم است. مبنای سیستم، همکاری است. از تعارض و اختلاف و درگیری با هموطنان خود پرهیز کنیم از رانندگی گرفته تا توزیع امکانات. تولید کنیم حتی شده مداد بسازیم. ابداع کنیم حتی شده بند کفشی ابداع کنیم که بیست‌سال کار کند. کار کنیم. تولید کنیم. کمتر مصرف کنیم. صادرات کالا و خدمات را گسترش دهیم. توانمند شویم. با قدرت اقتصادی، حاکمیت ملی را بهتر حفظ خواهیم کرد و بر محیط بین‌الملل تأثیرگذارتر خواهیم بود.


  

منابع :

۱-سایت های :

فرارو سرویس اقتصادی سایت فردا (اشراف) سایت خبری تابناک سایت بیتوته  -  سرویس خبری بورس پرس سایت خبری نامه نیوز

۲-روزنامه های :
 
اخبار اقتصادی شهروند - -  روزنامه دنیای اقتصاد -

۳-سخنان منتشر شده :

مسعود نیلی مشاور ارشد اقتصادی دولت - محسن بهرامی ارض اقدس رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی تهران  - مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران - علی دینی‌ترکمانی  استادیار موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی -آلبرت بغزیان  اقتصاددان و استاد دانشگاه - کامران ندری   اقتصاددان و استاد دانشگاه  - شاهین شایان آرانی   کارشناس اقتصادی و بازار سرمایه  - بهنام  بهزادفر  مدیر امور اعضای کانون کارگزاران بورس - مجیدرضا حریری نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین  - مسعود دانشمند  دبیرکل خانه اقتصاد ایران - محمود سریع القلم استاد دانشگاه - میثم هاشم خانی پژوهشگر اقتصادی - محمد کشتی‌آرای| رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر



نظرات 7 + ارسال نظر
ستاریان شنبه 27 تیر 1394 ساعت 22:37 http://mostafasatarean.blogsky.com

سلام
عید بر همه ی دوستان خوبم و همساده های گرامی مبارک
مقاله ای طولانی و در عین حال مفید بود. خیلی ممنون از بابت تحقیق و نوشتن رئوس مهمترین مطالب مربوط به اثرات رفع تحریم های بین المللی.
منم فکر می کنم رفع تحریمها بطور آنی روی زندگی مردم اثر زیادی نداره، هر چند امید و شادابی رو به مردم برمی گردونه، که این میتونه خطرناک هم باشه.
بعد از جنگ و قبول آتش بس همین امید و شادابی به وجود آمد و در کنار سازندگی و راه افتادن کارخانجات و ساخت زیر ساختهای لازم برای توسعه ی اقتصادی و رشد اقتصادی متعاقبش، به دلیل رقابتی نبودن بازارهای اقتصادی ما و دولتی بودنش و عدم شفافیت توی تجارت خارجی، عده ای سربرآوردند و از طریق رانت و رانتخواری، به فساد اقتصادی دست زدند که اثرات مخربش به مراتب از خود جنگ بیشتر بود. الان هم این خطر وجود داره که اولا با برگشت دارایی های بلوکه شده، موج جدیدی از واردات بی رویه شروع بشه و ثانیا چون وارد کننده های عمده تا به حال دولتی ها و شبه دولتی ها بودند، عرصه رو برای تجار دیگه تنگ کرده و اصلا اونا رو از میدون به در کنند. بگذریم از اینکه خود مقدار دارایی های بلوکه شده، توی هاله ی ابهام قرار داره و اخبار ضد و نقیضی درموردش گفته میشه که میتونه منجر به دزدی و چپاول این دارایی ها بشه.
کلا تا وقتی مطبوعات آزاد نداشته باشیم و این حجم وسیع اختلافات داخلی هست که هر کدوم دنبال گسترش حوزه ی قدرت خود هستند و مثلث زر و زور و تزویر ابزار ظهور و منصه ی قدرت، باید منتظر خبرهای ناگوار هم بود. امیدوارم عقلانیت و تدبیر و نظارت مستمر بر فعالیتهای اقتصادی و آزاد گذاشتن دست خبرنگاران و مطبوعات بشه از فساد بعد از رفع تحریمها جلوگیری کرد تا منافع اقتصادی ارتباط با بازارهای جهانی، نصیب کشور و همه ی مردم بشه

سلام جناب ستاریان...
خواهش میکنم... راستش هرچه کردم ...کوتاه تر از این نشد!... اما خوشحالم مفید بوده..
اما جناب ستاریان ... جز امیدوار بودن چه کاری از دست ما در این مورد ساخته است !؟
امیدوار باشیم و دعا کنیم ...تا کارها اونطور پیش بره که....... دل های شاد و امیدوار ...همین طور باقی بمونه....
و متشکر از نظرتون ...

سارای قصه شنبه 27 تیر 1394 ساعت 22:30 http://ghese83.blogsky.com

عزیزم..خیلی لطف دارید سارا بانو جان دوست داشتنی..انشاالله به طور مستمر مزاحمتون خواهم بود..

به تجربه ی همه ی این سالها به همین زودی های ما ایرانیها خیلی بیشتر از همون یکی دو سالم هست ..به هر حال حتی منتظر روزهای خوبتر بودنم خوبه..
مثل همیشه شاد شدم از هم صحبتیتون دوست خوبم..اون همنامی و این سبک مشترک نگارش پر نقطه همیشه برام شیرین و کمی هم عجیب بوده و یه حس خوب با خودش داشته..
شب خوبی داشته باشید سارا جان

مررررررسی نازنین بانو.......
برای شما هم لحظات خوب و خوشی ارزو می کنم...

سارای قصه شنبه 27 تیر 1394 ساعت 21:20 http://ghese83.blogsky.com

سلام همنام جان ,سارا بانوی عزیز..بعد از مدت ها..
همین طور سلام عرض میکنم حضور همه ی همساده های گرامی..

عیدتون مبارک و طاعاتتون قبول درگاه حضرت دوست..

چقدر همه جانبه به موضوع پرداخته بودید سارا جان..استفاده کردم عزیزم..راستش دلم میخواد خوشبین باشم به این ماجرا..امیدوارم تاثیراتش توی زندگی روزمره ی مردم هم به همین زودی ها ملموس باشه...

خوشحالم که بعد از مدت ها بازم اینجام..شاد باشید و برقرار..

به به سلام بر سارای عزیز...
خیلی خوشحالم شما را مجدد در این جا زیارت می کنم....
عید شما هم مبارک و فرخنده و پربرکت باشه ایشالا....
شما لطف دارید... خوشحالم مورد استفاده واقع شده ... البته نباید به این زودی ها منتظر نتایج ملموس در زندگی مردم باشیم... اگر همه مسایل به خوبی و درستی پیش بره ... در بهترین حالت های خوش بینی .... کمتر از یک ونیم ... دو سال دیگه این اتفاق نخواهد افتاد!...
واقعا از دیدن دوباره شما شاد شدم .... امیدوارم این اتفاقی دایم بشه...

kamangir شنبه 27 تیر 1394 ساعت 13:57 http://ranandegan.blogsky.com

سلام
دیدی که عموم محافل دارند هر یک از پنجره ی نیاز و تعابیریست که باید به آن برسند ، چراکه لازمه ی رشد آنها در این است ، یکی مخالف رفع تحریمها بود ، چرا که منافع او و هم رای های ایشان در خطر بوده یکی موافق بوده چرا که رشد را در نبود این نوع از موانع میدیده است ، اما بهترین نتیجه ی رفع تحریم ها به نظر من استقلال کشور ایران است که توانسته بر روی خواسته ها و نیازهای خود پافشاری کند و آنها را بدست بیاورد ، و این مورد کاملا عقلانی و درست است که توافق داخلی بیشتر بر اقتصاد ایران تاثیر گذار است تا توافق خارجی ، باید از رانت و اختلاس پرهیز کرد و دلال و دلال بازی را برچید ، کالا را تولید کننده تولید و مستقیما مصرف کننده مصرف کند تا سود تولید به جیب تولید کننده و با قیمتی مناسب به دست مصرف کننده برسد ، فاصله های نیاز مردم با قیمتها باید به حداقل برسد و بقول دوستمان بند کفشی تولید کنیم که 20سال کار کند کمتر مصرف کنیم و سعی کنیم صادر کنیم ، نیازهای مالی را از کار براورده کنیم نه از واسطه گری ، کیفیت محصولات را بالا ببریم و دامنه ی سود را پائین بیاوریم تا شوق به خرید کالا ایجاد شود ، شور اقتصادی را با ایجاد اطمینان ، میتوان بین مردم جاری ساخت و این فقط و فقط با آشتیه داخلی امکانپذیر است و بس ، از نیروهای بالقوه ی داخلی برای جلب سرمایه های داخلی و خارجی استفاده کنیم و همه سعی بر سلامت رفتاری داشته باشیم و...

متن جالبی بود سپاس از اهتمام شما به این مورد

سلام علیکم...
متاسفانه ارجحیت منافع فردی بر منافع اجتماعی ...بلایی است که بدجور دامن گیر اهالی این سرزمین شده است... بخصوص در قسمت فرادست جامعه...
وخواهش میکنم ...امید که مفید فایده بوده باشد...

مریم شنبه 27 تیر 1394 ساعت 12:25

سلام سارا بانو
عیدتون مبارک
ممنون که زحمت ما رو کم کردید و این مطلب جامع و کامل رو نوشتید .
- به هر حال این تحریمها اینقدر نفس گیر و تاثیرگذار بود که مسئولین رو وادار کرد علی رغم میلشون و با وجود رجز خوانی ها و شعار دادنهای همیشگی شون بر سر میز مذاکره بشینند .
- حتی یک فرد عامی و بیسواد هم با دیدن کسادی بازار و خیل بیکاران و مشکلاتی که مردم برای تامین مایحتاج اولیه ی زندگیشون دارند متوجه می شه که اوضاع مملکت بدجوری قاراشمیش شده ، این اواخر بانکها هم علنا اعلام می کردند که به خاطر تحریمها با مشکلات جدی مواجهند .
- خب خدا رو شکر که بعد از 12 سال می خوایم برگردیم به دهه ی 70 و 80 ! ( چند روز پیش یک پیامک دریافت کردم با این مضمون :
شاید دلار 800 تومان شود بنزین 100 تومان
شاید ......
اما من دوباره 22 ساله نخواهم شد.
توافقتون مبارک
مردی که دیروز بی محابا سانتریفیوژ اضافه میکرد، یک قهرمان هسته ای بود.....
مردی هم که امروز سانتریفیوژها را برچید، یک قهرمان هسته ای است .....
اما « قهرمان واقعی » من هستم که هزینه ی هر دو قهرمان دیروز و امروز را با جوانی ام پرداخت میکنم.)
- راستی چرا این نگرانی وجود داره که " زمینه ورود بیش از اندازه کالاهای چینی به ایران هموار شود" ؟
همه ی دلخوشی من اینه که از شر اجناس چینی نجات پیدا می کنیم .
- فقط اقتصاد نبود که در زمان احمدی نژاد آسیب دید ، آسیب بزرگتر این بود که مردم اعتمادشون رو به دولتمردان از دست دادند .این روزها که صحبت از آزاد شدن سرمایه های بلوکه شده ی ایران هست من سخت نگرانم که نکنه این اموال هم توسط عده ای به تاراج بره یا نکنه مجلس ، دولت رو تحت فشار بذاره تا این سرمایه ها رو در صندوق ذخیره ی ارزی پس انداز کنه (مثل زمان خاتمی) و بعد از چند سال یک احمدی نژاد دیگه از راه برسه و آب بزنه به ته پولها !
- 6 درصد رشد اقتصادی تا سال 2017 ! نخیر انگار بهبود اقتصادی شامل حال بچه های ما نمی شه ! نوه هم نداریم که دلمونو خوش کنیم که حداقل خوش به حال نوه هامون می شه
- کی می خواد تغییرات زیربنایی ایجاد کنه ؟ احمدی نژاد که دنبال تولید انرژی هسته ای توسط یک دختر 16 ساله بود و مهر بر دهان اقتصاددانها زده بود
به هر حال برای انجام تمام کارهایی که سریع القلم گفته ما نیاز به یک مدیریت و برنامه ریزی خوب داریم . به نظر من تا نیازهای اولیه ی مردم رفع نشه نمی شه انتظار داشت مردم به همدیگه رحم کنند و دنبال رانت بازی و دلال بازی نباشند .
بازم ممنون که زحمت کشیدید و این مقاله رو نوشتید

سلام بر مریم بانوی عزیزم...
عید شما هم مبارک و فرخنده و پر برکت باد ....
خواهش میکنم ... امیدوارم مفید فایده بوده باشه....
در مورد ورود کالاهای چینی باید عرض کنم...در اثر تحریم های بانکی و فشارهایی که امریکا بر دولت چین وارد میکرد جهت رعایت تحریم علیه ایران... میزان واردات کالای مصرفی از چین کاهش یافته بود ... چون به این دلایل قیمت کالای وارداتی از چین بیشتر از کالای تولید داخل تمام میشد و ... فروشندگان ترجیح میدادند کالا را به تولید کننده داخلی سفارش ساخت بدن... برای همین رفع تحریم ها ممکنه این مزیت را از بین ببره ...
کلا مزیت اجناس چینی در همه دنیا ...قیمت ارزان آن است و لاغیر... و به همین سبب هم هست که جنس چینی تقریبا تمام دنیا را پر کرده است ...
به هرحال بهتر است امیدوارم باشیم ... که در ناامیدی بسی امید است!
من هم از شما متشکرم که ... متن را خواندید....

دادو شنبه 27 تیر 1394 ساعت 11:24 http://dado23.blogsky.com

سلام
جمع بندی خوبی بود ، حداقل برای من که فرصتی برای گشت و گذار در حرفهای این و آن ندارم ...
منفعت طلبی نه برای داخلی ها و نه برای دشمنان خارجی امکان اتحاد و همدلی نگذاشته است و برای همین باید به لطف خدا در آینده امیدوار بود ...

سلام علیکم...
خوشحالم که برایتان خوب بوده است...
و همیشه باید به لطف خدا امیدوار بود ...

همطاف یلنیز شنبه 27 تیر 1394 ساعت 10:05 http://fazeinali.blogfa.com/

سلام سلام
.
ممنونم. لازم داشتم یه جمع بندی برایم بشود
منتهی بدون نظر کارشناسی هم، شخصا گمان نمی کردم رفع تحریم جز یکی دومورد تغییری ایجاد کند برایمان... یکی مهاجرین و دانشجویان خارج از کشور، راحتتر می شود اموراتشان. دیگری، اوضاع درمان و دارو و تحقیقات دانشگاهی پربارتر می شود.
.

سلام...
خواهش میکنم همطاف جان...
امیدوارم جمع بندی برایتان مفید فایده بوده باشد...
اما عرض کنم خدمت خواهر گلم که ... اگر مدیریت و برنامه ریزی صحیح صورت بگیرد... و همکاری و مساعدت داخلی وجود داشته و کارشکنی ها متوقف شود....اثرمثبت رفع تحریم ها بسیاربیشتر از این دو مورد خواهد بود...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد